En İyi Et Restoranları
Temmuz 13, 2018
Kavga İçin İngilizce Kalıplar
Kasım 14, 2019

Gezmek için En İyi Mobil Uygulamalar

Aslında burada sizin bildiğinizden de fazla uygulama yok. Sadece bazen yurtdıșına çıkarken yüklemeyi unutabileceğimiz uygulamalar var. Gittiğiniz ülkenin dinamiklerine göre farklılık gösterse de genelde bu uygulamaları yüklemeniz sağlıklı bir gezi için yeterlidir.
1

Google Maps&Translate


Bu iki uygulama farklı olsa da herkesin telefonunda hali hazırda yüklü olduğundan ve aynı șirket tarafından üretildiğinden aynı bașlıkta topladım. Maps'in ve Translate'in en önemli özellikleri offline olarak dil paketi veya haritayı yüklemeye olanak sağlaması. Translate için offline dil dosyalarını yüklemek mantıklı ama Maps için aynı șeyi söyleyemeyeceğim. Hem sürekli güncelleniyor hem de gitmek istediğiniz yerlere genelde haritanın yüklemediğiniz bölümünde oluyor.
Küçük bir bilgi; Gideceğiniz yeri bulduktan sonra interneti kapatıp, sadece GPS'i açık tutarak en azından hangi yönde gittiğinizi görebilirsiniz.
Google Translate, Özellikle İngilizce'den diğer dillere gayet başarılı çeviriler yapabiliyor. Ben sadece eğer Latin Alfabesi kullanılan bir yere gitmiyorsanız, onların klavyesini de yüklemenizi öneririm. Böylece yol falan sorarken telefonu karşı tarafa verip girmesini isteyebiliyorsunuz.
2

Foursquare


Swarm ile yapmaya çalıștıklarını tam anlamasam ve uygulamada ciddi sorunlar olsa da hala zirvede. Birçok restoranın bilgisine, fiyat tahminlerine ve kullanıcı yorumlarına ulașabilirsiniz. Özellikle yakınlığa göre arama yaptığınızda o akșam ne yiyeceğinizi düșünmek zorunda kalmıyorsunuz. Bu uygulama sayesinde çok güzel restoranlar&cafeler buldum.
3

XE Currency


Bu uygulamanın ilk versiyonları kötüydü ancak șimdi gayet gelișmiș durumda. Gittiğiniz ülkedeki döviz kurlarını anında TL'ye çevirebilir, bütçenizi koruyabilirsiniz.
Özellikle kur dalgalanmalarının bu derece çok olduğu bir ortamda hayat kurtarıcı.
4

Netflix & AppleMusic & Spotify


Bunların zaten telefonunuzda olduğunu biliyorum ancak yapmanız gereken favori șarkılarınızı indirmek. Böylece uzun uçak yolculuğunda müziksiz veya filmsiz kalmazsınız.
İndirme özelliği olmadığı için Youtube'u eklemedim, ama Youtube Music'i de indirme özelliği olduğu için kullanabilirsiniz.
5

Havayolu Uygulaması


Skyscanner, Momondo gibi uygulamalar zaten telefonunuzda yüklüdür. Ancak havayolu uygulamalarını yükleyerek indirimleri takip edebilirsiniz. Özellikle mail listelerine de üye olun veya belli başlı havayollarının ana sayfalarını sürekli gezin derim.
Bazı havayolları uçuștan önce küçük sürprizler yapabiliyor. Ayrıca check-in esnasında çok sıra varsa online check-in yapabilirsiniz.
6

Accuweather


Apple hava durumunu ne yazık ki bir türlü tutturamıyor. Accuweather'sa anlık hava durumlarında çok bașarılı bir uygulama. Gideceğiniz șehri de ekleyebilir daha gitmeden havanın nasıl olacağını bilerek bavulunuzu buna göre hazırlayabilirsiniz.
7

Couchsurfing&Tinder&Happn


Özellikle tatile yalnız gidiyorsanız bu uygulamalar aracılığıyla yerel insanlarla tanıșabilirsiniz. Șehri yerlisiyle gezmek her zaman için daha iyidir ve zaman kazanırsınız.
Sadece buralarda tanıştığını kişilere nasıl yaklaşmanız gerektiğini bilin ve eğer biri sizinle görüşmek istemiyorsa zorlamayın!
8

Uber&Grab


Çoğu ülkede bu ikili hizmet veriyor. Özellikle Asya'da Grab pazar lideri ve moto taksi, paket yiyecek servisi de sağlıyor. Bu uygulamalarla en azından gideceğiniz yerin ne kadar tutacağını görüp, taksi tutup tutmamaya karar verebilirsiniz. Ayrıca kredi kartı eklenebildiği için para alıșveriși olmadan seyahat edebilirsiniz.
9

Citymapper


Toplu tașıma olayında Google Maps'ten daha iyi sonuçlar veriyor. Çoğu ülke ve șehir için detaylı bilgi var.
10

Trip Advisor


Site olarak çok beğensem de uygulamasına bir türlü așina olamadım. Yine de gezilecek yerler konusunda bașarılı. Restoran ve cafeler içinse önerim yukarıda yazdığım gibi Foursquare. Çünkü TripAdvisor'da çok fazla manipule edici bilgi var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir